Oroszországban 12 millió migráns él

2019-10-10 12:48:00 Kail

hírkép

A migránsok Oroszország 145 milliós lakosságának több mint 8 százalékát teszik ki, számuk meghaladja a 12 milliót - jelentette ki Jelena Jegorova, az Oroszországi Gazdasági Egyetem kvantitatív regionális fejlődéskutatási laboratóriumának vezetője csütörtökön az RIA Novoszti hírügynökségnek, az ENSZ és a Világbank adataira hivatkozva.



Jegorova rámutatott, hogy nemzetközi összevetésben a bevándorlók száma az Egyesült Államokban a legmagasabb, több mint 50 millió fő, a részarányuk pedig, mintegy 88 százalékkal, az Egyesült Arab Emírségekben. Mint mondta, az Egyesült Államok, Németország és Norvégia lakosságának mintegy 15 százaléka migráns.

A Plehanov nevét viselő moszkvai egyetem szakértője megállapította, hogy a FÁK-országok közül Kazahsztánban 20, Georgiában és Azerbajdzsánban viszont csak 2 százalék ez az arány.

Jegorova a RIA Novosztyinak korábban úgy nyilatkozott, hogy 2019 első hét hónapjában több mint 153 ezer migráns érkezett Oroszországba, ami csaknem a duplája tavalyi azonos időszakban regisztrált adatnak. Prognózisa szerint hazájában a bevándorlás idén tízéves rekordot fog elérni.