Pornó az egyik pozsonyi plázában

2012-02-21 12:04:00 j.protic

hírkép

Pozsony egyik legújabb, Duna-parti bevásárlóközpontjában a napokban nagy riadalmat keltett két fiatal ízléstelen tréfája. Fényes nappal, az egyik elektromos reklámtáblán pornóvideók jelentek meg.



Mint kiderült a két fiatal, akik nem voltak a pláza alkalmazottjai, a reklámtáblát rákapcsolták az internetre és pornóoldalt töltöttek fel rá. A több ablakos ,képernyő-érintős táblán bárki elindíthatta a kiválasztott pornóvideót. A pornóoldal mintegy fél órán keresztül volt látható a táblán. Abban az időben nagyon sokan voltak a plázában, többek közt gyerekek is. A tábla egyébként egy gyermekattrakció közelében áll, s pár méterrel arrébb játékbolt is található. Az esetre egy olvasói bejelentés alapján a Nový Čas bulvárlap hívta fel a figyelmet.

Mint kiderült a fiatalok nem a pláza alkalmazottai, és egyelőre nem tudni, hogyan tudták bekapcsolni a táblát. A kapcsoló ugyanis rejtett helyen volt, és elhelyezéséről csupán néhány alkalmazot tudhatott. Petra Hrášková pozsonyi rendőrszóvivő szerint a tettesek ellen közszeméremsértés miatt indul eljárás, és akár ötéves börtönbüntetést is kaphatnak.A pláza vezetése azonnal intézkedett s megszüntette annak lehetőségét, hogy a reklámtáblákat az internethez lehessen kapcsolni.