Befűtött a BKV az utasoknak

2012-05-02 19:54:00 szorenyi.p

hírkép

Csaknem 50 fokos melegre panaszkodnak azok az utasok, akik a BKV legújabb buszaival közlekednek. A Mercedeseken nincs ablak és a légkondicionáló sem működik, pontosabban meleg levegőt fúj. A járműveknek végleges engedélyük sincsen.



A tegnap ideiglenesen forgalomba álltak a BKV használtan vásárolt Mercedes Citaro autóbuszai -írja BKV-figyelő blog. A járművek honosítása állítólag még nem történt meg, a közlekedési vállalat mégis a forgalomba állításuk mellett döntött, ugyanis a két alvállalkozó, a Nógrád Volán és a VT-Transman kiesésével nem volt elegendő kiadható autóbusz.

A Mercedesekkal azonban komoly gond van.  Többen fordultak a bloghoz, mert a használt buszokon egyáltalán nincs nyitható ablak, a járművek egy részén pedig a klímaberendezések nem működtek, vagy csak meleg levegőt fújtak.

Többen írták, hogy míg a szabad levegőn 25-30 fok volt és verőfényes napsütés, addig a Mercedes busz belsejében a hőmérséklet a 40 fokot is meghaladhatta. Úgy tudjuk, hogy a buszokon többen rosszul lettek, és le is kellett szállniuk, mert elviselhetetlen volt a hőség.