Ezt csipegeti egy magyar modell Bangkokban

2012-05-28 06:34:00 szorenyi.p

hírkép

„A férfi turista szívéhez a gyomrán át vezet az út”- hirdeti a Thaiföldi Turisztikai Hatóság. Ezt egy nagyszabású rendezvénnyel nyomatékosították Bangkok egyik bevásárlóközpontjában. Ha már arra járt,  bekukkantot a népszerű magyar modell, Nagy Veronika is.



A szervezők számításai szerint az éhes turisták akár 10%-kal is növelhetik a turisztikai bevételeket. A feltételezést az is alátámasztja, hogy a CNN Go listáján a thaiföldi ételek a világ legfinomabb ételeinek élvonalában szerepelnek.

Ebben a listában a 4. helyen álló Tom Yam Goong (csípős savanyú rákleves) a listavezető thai étel, míg a Pad Thai (sülttészta tojással, szójacsírával) az 5. helyen áll. A Som Tam (papaya saláta) a 6. helyen szerepel, de a híres Massaman Curry (mogyorós sárga köri) is ott ékeskedik az első tíz legínycsiklandóbb ételcsoda között.

A Blue Orange Models Bangkokban élő modellje, Nagy Veronika elmondta, hogy nemcsak a férfiakat, bizony őt is le lehet kenyerezni egy finom étellel. Annak ellenére, hogy a thai ételek között nagyon sok a rendkívül csípős étel, azért ízlenek neki eme különc fogások. Az elképesztően széles thai gyümölcsválaszték egyenesen lenyűgöző, ám Veronika szerint egy jó magyar lángosnak is a CNN éllovas listájában lenne a helye. S ha a nagyvilágban sokan ezt nem is így gondolják, az ő menüjéből mindenestre kihagyhatatlan a magyaros piaci sült lepény.