Amerikai sztárséffel nyit a budapesti hotel

Wolfgang Puck a Matild Palotában

[Kail] publikálva: 2021-04-26 16:08:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Az együttműködés keretében a Michelin-csillagos hollywoodi séf, Wolfgang Puck a Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét. Az ő vezetésével születik újjá a Belváros történelmi kávéháza, és nyitja meg kapuit egy különleges tetőtéri bár is az ikonikus épületben.


A Wolfgang Puck Fine Dining Group stratégiai partnerségi megállapodást kötött a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával. A világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a belvárosi palota teljes gasztronómiai irányítását.

Az osztrák származású Puck már gyermekkorában elkezdett főzni édesanyja oldalán, aki séfként dolgozott Puck szülővárosában. Ösztönzésének köszönhetően Wolfgang már tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget. Fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, beleértve a párizsi Maxim s-t, a monacói Hotel de Paris-t és a Provence-i 3 Michelin-csillagos LOustau de Baumanière-t. 24 évesen Wolfgang megfogadta egy barátja tanácsát, és Európát elhagyva az Egyesült Államokba költözött.

Mára Wolfgang Puck neve szinonimája lett a merész, innovatív konyhaművészeti stílusnak, amely Amerika és végül az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan személyisége és magabiztossága forradalmasította a gasztronómiai iparágat.

Sok év elteltével Wolfgang most három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tér vissza új közép-európai otthonába, a Matild Palotába, ahol a konyhai csapatát a legtehetségesebb magyar séfek erősítik.

Spago by Wolfgang Puck

Európában elsőként a Matild Palota ad otthont Wolfgang Puck híres, Beverly Hills-i Spago éttermének, mely a sztárséf gasztronómiai kínálatának legjavát vonultatja fel.

Az 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban megnyitott első Spago azonnal hatalmas sikert aratott. A kaliforniai konyhájáról nevezetes étterem 1997-ben a Beverly Hills-i Canon Drive-hoz költözött, tovább emelve gasztronómiai jelentőségét. A Spago számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és további két Michelin-csillagot is elnyert a Michelin Guide-Los Angeles jóvoltából.

A Váci utca és a Duna utca sarkán, a Váci utca 36. szám alatt, a Matild Palotában található Spago by Wolfgang Puck modern dizájnnal, lenyűgöző lounge résszel, és a Duna utcára nyíló óriási terasszal várja majd a vendégeit. A Spago a gasztronómiai világ úttörőjeként a konyhaművészetet, a gasztro szolgáltatásokat és trendeket formálva, egy merőben új gasztronómiai kultúrával gazdagítja a magyar fővárost, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és helyi alapanyagokat.

Matild Café & Cabaret

A szeptemberben nyitó Matild Café and Cabaret Európa egyik ikonikus történelmi kávéházának, azeredetileg 1901-ben alapított BelvárosiKávéháznak az újragondolása, amely egykoron Budapestlegkedveltebb társasági helyszíne volt.

A több mint egy évszázaddal ezelőtt megnyitott kávéház most korhű pompájában születik újjá a Matild Palota épületében, hogy a klasszikus szecessziós kávéház kulturális örökségét megőrizve kínáljonmaradandó élményeket. Wolfgang Puck a kávék, a sütemények, a pékáruk és az ételek területén iskülönlegességekkel szolgál a kávéházak szerelmeseinek.

The Duchess

A The Duchess rejtett italbárjában a fővárosi panoráma új értelmet nyer, ugyanis a híres budapesti háztetők között megbújó bárból páratlan kilátás nyílik az Erzsébet-hídra, a Dunára és a Gellért-hegyre. Az italbárt Klotild Mária főhercegné ihlette, akinek megbízásából kiegészítették a Matild Palotát egyrejtett tetőrésszel, amely a dekadens mozgalom találkahelyéül szolgált. A sikkes bárhoz egy titkos bejáraton keresztül vezet az út: privát liftek visznek fel a magasba, ahol a vendégeket a csillogás, a gasztronómia, a koktélok és a válogatott zenék misztikus világa fogadja.

A most megkötött partnerségi megállapodás kiterjed a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest üzleti és társasági eseményeinek cateringjére, valamint a szobaszervizre is, így a szállodavendégei akár szobájuk kényelmében is élvezhetik Wolfgang Puck kínálatát.

„Már régóta vártam a megfelelő partnerre és időpontra, hogy visszatérhessek Közép-Európába" - mondta Wolfgang Puck. „Nagy örömömre szolgál, hogy végre megtaláltam új otthonomat, a Duna királynőjét, Budapest gyönyörű városát. Nagyon várom már, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagítsam a város lakosait és az ide látogató nemzetközi utazókat."

„Wolfgang Puck neve egyet jelent a legszínvonalasabb éttermi vendéglátás és a minden szempontból legmagasabb szintű konyhaművészet fogalmával. Nagy öröm számomra, hogy Wolfgangot új budapesti otthonában üdvözölhetem. A séf szezonális, élvonalbeli gasztronómiai koncepciójának, stílusának és a teljes működtetésre kiterjedő aktív részvételének köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy a Matild Palota tökéletes otthona lesz a világhírű séfnek és csapatának, így létrehozva Budapest új gasztronómiai központját" - nyilatkozta Emre Pasli, a Matild Palota igazgatója.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Elkapták a Tiszán érkező szemetet
Sikeresen debütált a rendszer
PÉNZTÁRCA
Már Romániában is oktat az OTP Bank
Pénzügyi ismeretek 1200 négyzetméteren
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
100 éve fűrészeltek ketté egy nőt
Nyugi, bűvészkedésről van szó
RECIKLI
Koccintás online
Ha már zárva a kocsma is

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--