Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Szakértők szemével

[superadmin] publikálva: 2023-03-29 14:08:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé - Safety First „nagykövetként” - csatlakozott Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő valamint a TITS Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói.

 


Öt éve hívták életre a Balaton Sound szervezői – az azóta is jól működő és folyamatosan fejlődő - Safety First programot, mely egy szakértői csapat segítségével, illetve a fesztiválozók bevonásával tesz konkrét lépéseket annak érdekében, hogy minél tudatosabban és biztonságosabban szórakozzanak a fiatalok, fesztiválozás közben is figyeljenek egymásra és cselekedjenek, ha szükséges. A kezdeményezés keretében fesztiválszervezők és külsős szakértők gyűjtötték össze az általuk leggyakrabban tapasztalt fesztivál problémákat, illetve azt, hogy a fiatalok miként előzhetik meg ezeket. A szakértői csapat, valamint az őket segítő önkéntesek a fesztiválon is jelen vannak, hogy helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos fesztiválozáshoz. A Safety First program fontos, innovatív eleme továbbá a rendezvény alatt a SOUND applikáción belül működő „pánikgomb”, amely lehetővé teszi, hogy a fesztiválozók könnyedén jelezhessék a fesztivál szervezőinek, ha segítségre szorulnak, vagy ha problémás esetet észleltek. A Safety First program újszerűségét és hatékonyságát is mutatta, hogy a Sound szervezői korábban elnyerték Hollandia vezető fesztivál-weboldala, a Festileaks.com - nemzetközi fesztiválokat értékelő - versenyében a “Legjobb Logisztika” díját.

A nagykövet szakértői csapatához, így Dr. Zacher Gáborhoz, aki toxikológus szakemberként a hozzá tartozó kérdésekben nyújthat segítséget és Dr. Hevesi Krisztához, mint szexuálpszichológushoz, aki a saját témájában tud tanácsokat adni, most csatlakozott dr. Molnár István Jenő , a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanársegédje, a Biztonságos és Élhető Városokért Egyesület alelnöke, jogász, bűnmegelőzési szakértő, korábbi rendőr. Az elmúlt 15 évben folyamatosan rendészeti és bűnmegelőzési területen tevékenykedett a hobbija és a hivatása is a gyermek- és ifjúságvédelem. „ A felkérést kiváló lehetőségnek tartom arra, hogy válaszaimmal, tanácsaimmal felhívjam a figyelmét a bulizni vágyó fiataloknak arra, hogy szórakozni biztonságtudatosan is lehet. Bízom benne, hogy szavaim és üzeneteim minél több személyhez jutnak el” – mondja a szakértő. Szintén a nagyköveti csapat új tagja DJ Yamina, aki Metzker Vikivel közösen segíti a Safety First törekvéseit. Mint mondják: “ Oszlopos tagjai vagyunk évek óta az éjszakai életnek, melynek során rengeteg fiatallal találkozunk, és a generációkon keresztül vizsgálhatjuk és szemlélhetjük kívülről (de közelről) a buli-kultúrájukat. Óriási felelősség van rajtunk, egyrészt a nagy követőtábor miatt a social térben, másrészt mivel a buli ívét, menetét és hangulatát is mi alakítjuk. Rengeteg fiatal követi mindennapjainkat, cselekedeteinket, köztük sok lány példaképként tekint ránk. Ezért is fontos számunkra a Safety First projekt.

A Safety First kezdeményezés keretében önkéntesek bevonására és edukációjára is nagy figyelmet fordítanak a szervezők. Az önkéntesek jelentkezését az alábbi felületen várják a szervezők: www.fesztivalonkentes.hu.

 


 

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
Másfél év múlva jön a kuna helyett az euró
Milyen horvát nemzeti szimbólum díszítse?
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
(Rom)Kocsmatúra
Akkor sem áll meg az élet, ha nincs foci!
RECIKLI
Őskori közösségi háló
Már 300 ezer éve is megvolt

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.05.03. 18:35 Világszám - Inforádió
Ausztrália
2024.05.04. 10:05 Világszám - Inforádió
Új-Zéland
2024.05.05 10:35 Világszám - Inforádió
Ausztrália ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--